Naar welke antwoorden ben jij op zoek?

De vijf meestgestelde fiscale vragen

Als ondernemer loop je vroeg of laat tegen fiscale vraagstukken aan. Bijvoorbeeld over de belastingdruk op je inkomsten of je pensioen. Over de fiscaal meest gunstige bedrijfsvorm. Of over eerder stoppen en je onderneming overdragen. Met de juiste Fiscale Routeplanner module krijg je persoonlijk advies op maat. Maar welke vijf vragen worden het vaakst gesteld?

Kies de module die antwoord geeft op jouw vragen

Ondernemers hebben meestal verschillende fiscale omstandigheden en uitdagingen. Op basis van de vragen die we het meest krijgen hebben we vijf specifieke modules ontwikkeld. Daarmee kunnen we je persoonlijk en precies op maat adviseren. Over welk specifiek onderwerp heb je vragen of uitdagingen? Wij helpen je met een haarscherpe fiscale planning waarmee je veel geld kunt besparen.

 • Inkomen & Vermogen
 • Schenken & Erven
 • Bedrijfsoverdracht & Beëindiging
 • Rechtsvorm & Bedrijfsstructuur
 • Risico Analyse

1. ‘Onderneem ik fiscaal wel slim genoeg?’

Ben je succesvol ondernemer maar vraag je je wél af waarom je zoveel belasting betaalt? Veel ondernemers hebben wel een boekhouder of accountant, maar missen het overzicht op langere termijn. Zeker als het om de fiscaalvriendelijke planning van inkomen en vermogen gaat. Wil je zeker weten dat je er in fiscaal opzicht écht bovenop zit? Dan zet je jezelf met de module ‘Inkomen & Vermogen’ helemaal op scherp. Voor nu en later.

 • Hoe bouw je fiscaalvriendelijk vermogen op?
 • Hoe hou je de belastingdruk op je inkomen minimaal?
 • Hoe bereik je optimaal jouw financiële doelstellingen?
 • Wat zijn voor jou de slimste fiscale keuzes?

2. 'Is de Belastingdienst mijn grootste erfgenaam?'

Heb je weleens nagedacht over wat je ooit wilt achterlaten? Heb je vermogen opgebouwd -uit je eigen onderneming of op een andere manier- en wil je dat fiscaal zo gunstig mogelijk schenken of achterlaten? Dan kan de module ‘Schenken & Erven’ je helpen om nú al de fiscaal meest gunstige beslissingen te nemen. Dan weet je zeker dat je er zo min mogelijk belasting over betaalt.

“Wil je teveel belasting blijven betalen? Of juist slimme keuzes maken waarmee je zélf zoveel mogelijk overhoudt?”

3. 'Heeft mijn bedrijf eigenlijk de meest gunstige rechtsvorm?'

Er kunnen best veel redenen zijn om je bedrijfsstructuur eens tegen het licht te houden. Wil je kapitaal veiligstellen of financiële risico’s voorkomen? Komt er een collega in je bedrijf? Wil je investeren in een bedrijfspand? Misschien is je huidige bedrijfsstructuur dan niet de meest gunstige. De fiscale constructie is een factor om rekening mee te houden. En een verlaging van je belastingdruk kan een behoorlijk bedrag schelen.

Slim fiscaal plannen kan een boel geld opleveren

Weet je zeker dat je op de meest gunstige manier gebruik maakt van je fiscale voordelen? En zit je niet te wachten op fiscale verrassingen? Voor ondernemers en particulieren geldt: goede fiscale routeplanning levert geld óp. Daag ons uit en we maken samen jouw optimale planning.  

4. 'Hoe draag ik mijn bedrijf fiscaalvriendelijk over?'

Ondernemen is vooruitkijken. Dat geldt zeker wanneer je jouw bedrijf wil gaan overdragen of verkopen. Misschien is jouw bedrijf je oudedagsvoorziening? Hoe haal je het meest uit de verkoop? Met een goede fiscale routeplanning ben je voorbereid op fiscale risico’s. Zo kun je de beste keuzes maken en weet je zeker dat je fiscaal de meest gunstige weg kiest. En dat kan je veel opleveren.

Fiscale Routeplanner. Zo werkt 't:

We beginnen met een informeel gesprek. Gewoon met een kop koffie. Of online, natuurlijk. We maken een overzicht van je inkomens- en vermogenspositie nu en in de toekomst. Ook bespreken we wat je financiële doelen voor nu of later zijn. We analyseren jouw informatie en sporen fiscale valkuilen en kansen op. Als we het plaatje compleet hebben stellen we een persoonlijk fiscaal plan voor je op. Dat geeft je inzicht in de slimste keuzes om jouw doelen ook écht te verwezenlijken. Met minimale belastingdruk!

5. 'Welke fiscale risico's loop ik op langere termijn?'

Met een gedegen fiscale planning ben je goed op weg. Maar wat zijn de effecten op je financiële planning als het onverwacht tegenzit? De module Risico Analyse gaat dieper in op de scenario’s waar je in eerste instantie misschien niet aan denkt en de risico’s. Zo heb je altijd een plan achter de hand om eventuele risico’s af te dekken bij bijvoorbeeld:

 • Arbeidsongeschiktheid
 • Overlijden
 • Werkloosheid

Ook in de toekomst scherp blijven? Fiscaal Vooruit!

De Fiscale Routeplanner is een momentopname. Jouw financiële situatie kan in de toekomst veranderen. Ook fiscale wetgeving wil nog wel eens veranderen. Daarom is het slim om fiscaal zo alert mogelijk te blijven. Met een abonnement op Fiscaal Vooruit blijf je ook in de toekomst scherp op fiscale mogelijkheden en voordelen!

Meesters in fiscale routeplanning

Meesters in fiscale routeplanning!

STARTPUNT

In een goed gesprek stellen we je financiële en fiscale vertrekpunt vast.

BESTEMMINGEN

Wat zijn je doelstellingen? Voor welke fiscale uitdagingen zoek je een oplossing?

RICHTINGEN

Kies je de juiste fiscale
wegen? Hoe bereik je jouw
bestemming het best?

ROUTEPLAN

We brengen de fiscaal
en financieel optimale route voor je in beeld.

VAN START!

Goed voorbereid van start
met de beste route naar
fiscaal gunstig resultaat!

Over Juist! Meesterfiscalisten

Oprichter van Juist! Meesterfiscalisten is Mr. Patrick Esselink. Innovatieve en ervaren meester in fiscaal-juridisch advies. En voor alle duidelijkheid: Patrick is bepaald geen ‘stoffige jurist’, maar juist een toegankelijke adviseur. Helder en duidelijk. Een betrokken professional die weet waar hij over praat en je helpt met creatieve oplossingen.

portret patrick

Fiscale Routeplanner: een planning die geld óplevert.

Minder belasting betalen?

In de gratis brochure vertel ik je graag hoe de Fiscale Routeplanner je geld óplevert.

384.042 Beelden met logo's FRP Semi DIAP 01