Jouw eenmanszaak omzetten naar bv?

Je bedrijf omzetten naar een bv kan fiscaal gunstig zijn!

Omzetten naar bv en herstructurering

Wil je jouw eenmanszaak, vof of maatschap omzetten naar bv? Of je bv structuur fiscaal een stuk efficiënter inrichten? Als doorgewinterde fiscaal-jurist ken ik de weg en kan ik je helpen met een waterdichte fiscale routeplanning!

Omzetten naar bv kan fiscale voordelen opleveren

Zo heb je na het omzetten naar bv bijvoorbeeld minder persoonlijke aansprakelijkheid. Bovendien gelden andere fiscale spelregels en dat kan gunstig zijn. Wat voor jou de beste oplossing is om je bedrijf om te zetten naar een bv ligt helemaal aan je situatie. Er zijn bovendien verschillende manieren om dat proces in te gaan; zelfs met terugwerkende kracht. Elke oplossing heeft voor- en nadelen. Ik kan je kan je helpen met een goede fiscale routeplanning om het omzetten van je bedrijf zo gunstig mogelijk uit te voeren.

  • Minder persoonlijke aansprakelijkheid
  • Betere spreiding van risico’s
  • Fiscale voordelen
  • Privévermogen en bedrijfsvermogen gescheiden
omzetten naar bv

Herstructurering van je bv

Hoe ga je je nieuwe bv zo efficiënt mogelijk inrichten? Een constructie met een holding bv en werkmaatschappij(en) kan bijvoorbeeld een oplossing zijn. Daarbij moeten wel keuzes worden gemaakt om zoveel mogelijk fiscale en juridische voordelen te realiseren. Hoe zit het bijvoorbeeld met aspecten als pensioenopbouw, management fee, lucratief belang en renteaftrek? Ik leg het je graag uit en help je de fiscaal meest gunstige keuzes te maken.

“Ik help je met een fiscale routeplanning om het omzetten van je bedrijf naar een bv fiscaal zo gunstig mogelijk te regelen.”

Verplichte handelingen bij het omzetten naar bv

Bij het omzetten van eenmanszaak, vof of maatschap naar bv moet je een aantal zaken goed regelen. Zoals het oprichten van de bv bij de notaris en -als je kiest voor het met terugwerkende kracht inbrengen van je eenmanszaak in de bv- een intentieverklaring voor de Belastingdienst. En hoe zit met de stakingswinst die je na de beëindiging van je eenmanszaak verschuldigd bent en je eventuele recht op stakingsaftrek? Met een fiscale routeplanning kies je de beste route!

Meesters in fiscale routeplanning

Meesters in fiscale routeplanning!

STARTPUNT

In een goed gesprek stellen we je financiële en fiscale vertrekpunt vast.

BESTEMMINGEN

Zonnige oudedag?
Hypotheek aflossen?
Bedrijf overdragen?

RICHTINGEN

Kies je de juiste fiscale
wegen? Hoe bereik je jouw
bestemming het best?

ROUTEPLAN

We brengen de fiscaal
en financieel optimale route voor je in beeld.

VAN START!

Goed voorbereid van start
met de beste route naar
fiscaal gunstig resultaat!

omzetten naar bv

Fiscale Routeplanner bedrijfsomzetting

Met een goede fiscale routeplanning kijk je vooruit. Neem je alle fiscale aspecten en mogelijkheden mee in je plan. Ben je voorbereid op fiscale risico’s. En: maak je op de juiste manier gebruik van al je mogelijkheden. Zo weet je zeker dat je bij het omzetten van je éénmanszaak, vof of maatschap naar een bv de fiscaal meest gunstige weg kiest!

Over Juist! Meesterfiscalisten

Oprichter van Juist! Meesterfiscalisten is Mr. Patrick Esselink. Innovatieve en ervaren meester in fiscaal-juridisch advies. En voor alle duidelijkheid: Patrick is bepaald geen ‘stoffige jurist’, maar juist een toegankelijke adviseur. Helder en duidelijk. Een betrokken professional die weet waar hij over praat en je helpt met creatieve oplossingen.

portret patrick

Minder belasting betalen?

In de gratis brochure vertel ik je graag hoe de Fiscale Routeplanner je geld óplevert.

384.042 Beelden met logo's FRP Semi DIAP 01