Fiscaal gunstige bedrijfsoverdracht?

Maak fiscaal de juiste keuzes bij bedrijfsovername en bedrijfsopvolging

Bedrijfsovername of -opvolging

Bedrijfsoverdracht? De overname of opvolging van het bedrijf dat je hebt opgebouwd kan fiscaal een uitdaging zijn. In de periode vóór, tijdens en na de overdracht moet je financieel ingrijpende keuzes maken. Een fiscaalvriendelijke bedrijfsoverdracht is winst voor iedereen. Hoe regel je dat?

Fiscaal gunstige bedrijfsoverdracht

Stel, je hebt met goede ideeën, de juiste aanpak en slim ondernemen een prachtig bedrijf opgebouwd. Of als zzp’er een goede marktpositie in jouw branche. Op het moment dat je wil stoppen wil je dan uiteraard ook zorgen voor een fiscaal gunstige bedrijfsoverdracht. Je hebt het immers over stevige bedragen!

  • Begin minstens drie jaar van tevoren
  • Belastingvrije bedrijfsovername regelen
  • Fiscaalvriendelijk schenken kan
  • De bedrijfsopvolgingsregeling is nu nog gunstig

Bedrijfsopvolging bij de bv

De overname van je bv door een opvolger kan complexe materie zijn. Uiteraard wil je zeker weten dat het hele traject uitstekend geregeld is. Ook in fiscaal opzicht! Als fiscaal-jurist ken ik de weg en heb ik veel ervaring met fiscaal gunstige constructie bij opvolging en overname. Ga met mij om de tafel en we werken sámen de fiscaal meest gunstige routeplanning uit! 

“Bij een fiscale routeplanning stellen we sámen de voor jou fiscaal meest gunstige vorm van bedrijfsoverdracht of bedrijfsbeëindiging vast.”

Overname & Opvolging bij éénmanszaak/vof

Voor de belastingheffing maakt het een verschil hoé je je eenmanszaak stopt. Beëindig je je activiteiten? Of doe je de zaak aan een opvolger over? Inbrengen in de eigen bv, stakingslijfrente… Er zijn manieren om manieren om belastingheffing te voorkomen of uit te stellen. Ik leg je graag uit welke!

fiscaal voordeel

Meesters in fiscale routeplanning

Meesters in fiscale routeplanning!

STARTPUNT

In een goed gesprek stellen we je financiële en fiscale vertrekpunt vast.

BESTEMMINGEN

Zonnige oudedag?
Hypotheek aflossen?
Bedrijf overdragen?

RICHTINGEN

Kies je de juiste fiscale
wegen? Hoe bereik je jouw
bestemming het best?

ROUTEPLAN

We brengen de fiscaal
en financieel optimale route voor je in beeld.

VAN START!

Goed voorbereid van start
met de beste route naar
fiscaal gunstig resultaat!

taxplanning Fiscale Routeplanner

Fiscale Routeplanner Bedrijfsoverdracht

Met een goede fiscale routeplanning kijk je vooruit. Neem je alle fiscale aspecten en mogelijkheden mee in je plan. Ben je voorbereid op fiscale risico’s. En: maak je op de juiste manier gebruik van al je mogelijkheden. Zo weet je zeker dat je bij de overdacht van je bedrijf de fiscaal meest gunstige weg kiest!

Over Juist! Meesterfiscalisten

Oprichter van Juist! Meesterfiscalisten is Mr. Patrick Esselink. Innovatieve en ervaren meester in fiscaal-juridisch advies. En voor alle duidelijkheid: Patrick is bepaald geen ‘stoffige jurist’, maar juist een toegankelijke adviseur. Helder en duidelijk. Een betrokken professional die weet waar hij over praat en je helpt met creatieve oplossingen.

portret patrick

Minder belasting betalen?

In de gratis brochure vertel ik je graag hoe de Fiscale Routeplanner je geld óplevert.

384.042 Beelden met logo's FRP Semi DIAP 01