Begin op tijd met bedrijfsoverdracht!

Bedrijfsoverdracht begint al voor je gestopt bent!

Bedrijfsopvolging of bedrijfsoverdracht. Iedere ondernemer krijgt er vroeg of laat mee te maken. Èn iedere situatie is anders. Voor ondernemers die hun bedrijf willen doorgeven aan hun kinderen zijn er interessante schenkingsmogelijkheden. Bij een verkoop buiten de familie ligt de nadruk vaak meer op wat de onderneming oplevert bij verkoop. Maar let op! Er zijn veel zaken om op te letten en valkuilen te omzeilen.

Goed voorbereiden is essentieel

Er zijn veel fiscaalvriendelijke manieren om het bedrijf op een goede manier over te dragen. Om daar goed gebruik van te kunnen maken moet je vroeg genoeg beginnen met het plannen van de overdracht. Een gunstige structuur voor de bedrijfsopvolging of bedrijfsoverdracht moet namelijk al een aantal jaren bestaan voordat fiscaal vriendelijk kan worden overgedragen of verkocht. Op tijd beginnen (voorsorteren) en maatregelen nemen maakt het mogelijk je onderneming zo gunstig mogelijk te schenken aan je kinderen. Òf om de belastingheffing bij verkoop te verlagen zodat je meer overhoudt.

Fiscale Routeplanner

Wil je optimaal gebruik maken van de mogelijkheden om je onderneming zo gunstig mogelijk over te dragen? Maak dan een afspraak met mij voor een persoonlijke Fiscale Routeplanner Bedrijfsoverdracht om te kijken hoe je de bedrijfsopvolging of bedrijfsoverdracht van jouw onderneming het best kunt aanpakken.

Over Juist! Meesterfiscalisten

Oprichter van Juist! Meesterfiscalisten is Mr. Patrick Esselink. Innovatieve en ervaren meester in fiscaal-juridisch advies. En voor alle duidelijkheid: Patrick is bepaald geen ‘stoffige jurist’, maar juist een toegankelijke adviseur. Helder en duidelijk. Een betrokken professional die weet waar hij over praat en je helpt met creatieve oplossingen.

Vergelijkbare blogs

Minder belasting betalen?

In de gratis brochure vertel ik je graag hoe de Fiscale Routeplanner je geld óplevert.

384.042 Beelden met logo's FRP Semi DIAP 01