Loop als dga geen heffingskorting mis!

Benut als dga zéker de heffingskorting van je partner

Ben je dga en heeft je fiscale partner geen of weinig inkomen? Dan loop je het risico dat je heffingskortingen misloopt. Dat kan al snel bijna maar dan 2.500 schelen!

Laat de heffingskorting niet verloren gaan

De heffingskorting wordt in mindering gebracht op de te betalen inkomstenbelasting. Heeft je partner onvoldoende eigen inkomen, dan gaat (een deel van) die heffingskorting onbenut verloren. Dat is jammer, want het kan je maar liefst € 2.695 netto kosten!

Maak jouw fiscale routeplanning

Met een goede fiscale routeplanning zorg je ervoor dat je partner voldoende inkomen heeft zodat de heffingskorting uitbetaald kan worden. Goed gepland is dat inkomen dan belastingvrij!

Dat kan op verschillende manieren:

Slim voorbeeld toepassen heffingskorting

De partner van de dga heeft geen eigen inkomen. De dga besluit € 10.000 dividend uit te keren die in de aangifte aan de partner wordt toegerekend. De verschuldigde belasting over dit inkomen hoeft niet betaald te worden, omdat de partner er de volledige heffingskorting in mindering kan brengen. Per saldo is zo een bedrag van € 10.000 onbelast uit de bv gehaald. Normaal gesproken kost deze dividenduitkering € 2.690 aan belasting. De moeite waard, toch?

TIP!

Ben je dga? En heb je een partner met geen of weinig inkomen? Keer dan jaarlijks een klein dividend uit om de heffingskorting te verrekenen en bespaar tot wel € 2.695

Wil je zelf ook optimaal gebruik maken van de heffingskorting (én andere slimme oplossingen)? Maak dan een afspraak voor een persoonlijke fiscale routeplanning!

Over Juist! Meesterfiscalisten

Oprichter van Juist! Meesterfiscalisten is Mr. Patrick Esselink. Innovatieve en ervaren meester in fiscaal-juridisch advies. En voor alle duidelijkheid: Patrick is bepaald geen ‘stoffige jurist’, maar juist een toegankelijke adviseur. Helder en duidelijk. Een betrokken professional die weet waar hij over praat en je helpt met creatieve oplossingen.

Vergelijkbare blogs

Minder belasting betalen?

In de gratis brochure vertel ik je graag hoe de Fiscale Routeplanner je geld óplevert.

384.042 Beelden met logo's FRP Semi DIAP 01