omzetten naar bv

1 bv is geen bv….

2 belangrijke redenen om als slimme dga een holding te hebben!

Een bv opzetten is tegenwoordig eenvoudig geregeld. Voor dga’s adviseren wij vaak om een structuur met een holding bv en een werk bv op te richten. Waarom zou iedere dga eigenlijk een holding moeten hebben?

Risico afscherming

Het concept van een holding lijkt op het eerste gezicht iets voor grote bedrijven. Voor kleine bedrijven kan een goed opgetuigde holdingstructuur zeker óók interessant zijn. Naast fiscale redenen (belastingvoordelen) is voor veel ondernemers beperking van risico en aansprakelijkheid een belangrijke reden om te ondernemen in een bv. Daarmee is je privé vermogen afgeschermd van je ondernemingsactiviteiten en biedt dus zeker bescherming. Wanneer de bv om wat voor reden dan ook toch failliet gaat, kun je als ondernemer wel degelijk nog steeds veel verliezen. Hierbij kun je denken aan je opgebouwde oudedagsvoorziening, een pand, auto of je spaarvermogen op de bank.

Dit risico kan makkelijk worden voorkomen door een holding bv op te richten. Deze holding bv komt tussen jou als privé persoon en de bv waar de onderneming in wordt uitgeoefend.

In een plaatje:

holding bv

In de werk bv wordt de onderneming uitgeoefend. Hier sluit je de contracten en breng je je personeel onder. In de holding bv breng je dié bezittingen onder die van belang zijn om te beschermen:

Heb je dit goed geregeld, dan zal de holding bv bij een faillissement van de werk bv buiten schot blijven en behoud je wat je daarin hebt ondergebracht!

Belastingvrij dividend uitkeren

Winst van de werk bv kun je belastingvrij uitkeren als dividend naar je eigen holding bv. Dat geld kun je vervolgens gebruiken om investeringen te betalen of om slim te gebruiken voor je eigen pensioen. Heb je al eens gedacht aan de mogelijkheid dat geld te gebruiken om je hypotheek van je eigen woning bij de bank af te lossen? De mogelijkheid om onbelast vermogen over te hevelen van werk bv naar holding biedt tal van planningsmogelijkheden met fiscaal voordeel!

Meer weten?

Met de fiscale routeplanner mis je niet alleen geen enkel belastingvoordeel, maar houden we ook je juridische en fiscale structuur van je bedrijf goed in de gaten! Meer weten of het oprichten van een holding ook voor jou interessant is? Neem dan eens contact met ons op, we vertellen het je graag.

Over Juist! Meesterfiscalisten

Oprichter van Juist! Meesterfiscalisten is Mr. Patrick Esselink. Innovatieve en ervaren meester in fiscaal-juridisch advies. En voor alle duidelijkheid: Patrick is bepaald geen ‘stoffige jurist’, maar juist een toegankelijke adviseur. Helder en duidelijk. Een betrokken professional die weet waar hij over praat en je helpt met creatieve oplossingen.

Vergelijkbare blogs

Minder belasting betalen?

In de gratis brochure vertel ik je graag hoe de Fiscale Routeplanner je geld óplevert.

384.042 Beelden met logo's FRP Semi DIAP 01